Amazon Prime

Amazon Prime lanserades i Sverige den 22 september 2021. Prime är känt från USA och andra regioner där Amazon har haft fotfäste längre, och det är populärt där.

Den största fördelen med Prime är att leveransen är både gratis och snabbare. Eftersom Amazons urval är enormt betyder det att du kan göra nästan alla dina onlineshopp på Amazon, så du behöver inte tänka på frakt etc. Detta är en strategi Amazon använder för att få fler marknadsandelar, men det kan säkert vara klokt av en konsument att dra nytta av situationen genom att bli medlem i Prime.

Pris

Amazon Prime kostar bara 59 per månad eller 549 per år om du betalar ett år i förväg. Detta belopp kan snabbt sparas i fraktkostnader om man ändå skulle handla på Amazon regelbundet. Dessutom får du Prime Video, Prime Gaming och tillgång till några exklusiva erbjudanden i webbutiken.

Ska jag ha Amazon Prime?

Om du vet att du vill ha Prime Video eller Prime -spel, så är Prime något för dig. Om du är osäker bör du förmodligen vänta lite och ta reda på vilken typ av shoppingvanor du har. Om du handlar på Amazon ca. En gång i månaden borde du förmodligen få en prenumeration på Prime.

Om du gillar att jämföra priser och shoppa mycket, kan du vara lite begränsad av att ha Prime, eftersom du kan känna dig tvungen att handla på Amazon även om priset är bättre någon annanstans.

Prime day og exklusiva erbjudanden

I USA är Prime Day känt för bra erbjudanden på populära artiklar. Det är fortfarande okänt om Prime Day kommer till Sverige, så det här ensamma är ingen anledning att skaffa Prime.